Meniu
Your Cart

Folosim cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu folosirea lor.

Politica de confidentialitate | Politica de cookies

"LEMNUL AR TREBUI SA ARATE A LEMN"

"De obicei spun că avem aproximativ 500 de persoane care lucrează in design la Kährs. Idei pentru produse noi și prototipuri pentru modele noi pot veni practice de la oricine din companie. Aceasta este o reflectare a mândriei printre colegii noștri, precum și a pasiunii lor pentru lemn și cunoașterea excelentă a materiei prime ", spune Emanuel Lidberg, șef de proiect la Kährs.

O pardoseală din lemn Kährs este făcută pentru a rezista generațiilor. Potrivit lui Emanuel Lidberg, acesta este un motiv important pentru care Kährs se concentrează asupra unor modele clasice care sporesc frumusețea naturală a lemnului - aspect care nu va ieși niciodată din moda, spune el. Între timp, noi modele sunt introduse în mod continuu.
- Există o puternică tradiție de design în companie. De zeci de ani, compania a explorat noi modalități de a scoate la iveală cele mai bune materiale naturale. Cresterea gradului de cunoastere a lemnului si modul in care diferite specii de lemn reactioneaza in medii diferite, combinate cu noi tehnologii si tratamente de suprafata, ne ofera instrumente pentru a dezvolta continuu noi medele, spune Emanuel Lidberg - Un exemplu excelent este noul nostru lac ultra-mat, care face ca podelele să se simtă și să arate ca o cherestea nouă.
Lumina puternică a zilei de la ferestrele mari poate crea reflexii strălucitoare pe podea, dar acest tratament elimină acest efect.
De la o idee la un PROTOTIP
Ca și în cazul tuturor produselor Kährs, a existat un proces amplu de testare și evaluare înainte de introducerea podelelor ultramate. - Ideile pentru produse noi pot proveni de oriunde, dar întotdeauna încercăm să ne concentrăm pe utilizatorul final atunci când începem procesul de dezvoltare a produselor noi. În cazul podelelor ultra-mat, tendințele recente ale arhitecturii cu ferestre mai mari au creat nevoia de a dezvolta noi tehnologii de tratare a suprafețelor, explică Emanuel Lidberg.
Procesul a început printr-o scurtă întocmire a proiectului care a explicat viziunea noului produs, dar și modul în care acesta se adresează tendințelor viitoare și nevoilor utilizatorilor finali. Structura de design include în mod obișnuit planse de lucru,  unde se colectează lucruri care pot oferi inspirație - pot fi orice, de la modă, interioare și electronice la bucăți de textile, texturi

- Există o puternică tradiție de design în companie. De zeci de ani, compania a explorat noi modalități de a scoate la iveală cele mai bune probe de materii prime și culori naturale.O echipă formată din specialiști din diferite domenii ale producției de podele din lemn a lucrat apoi îndeaproape pentru a oferi un număr de modele prototip.

- Comparăm mereu prototipurile cu viziunea originală a produsului. Este o căutare constantă a modalităților de îmbunătățire, care se îndreaptă spre perfecțiune. Cum arată podeaua, cum se simte, cum miroase, cum suna la atingere? Este important modul în care este perceput de toate simțurile –pardoseala din lemn nu trebuie doar să fie frumoasa atunci cand o privesti, ci și să fie plăcut sa pasesti pe ea.


 

URMEAZA-TI INIMA
Pentru etapa finală a procesului de evaluare, este fabricata și instalata un podea machetă, de dimensiunea camerei, în podul uriaș al uzinei de producție Kährs Nybro. Lumina zilei de la ferestrele mari și luminatoarele permite o examinare amănunțită a modului în care podeaua este percepută în momente diferite ale zilei și în condiții de lumină diferite.


- Când oamenii mă întreabă cum ar trebui să aleagă o podea din lemn, de obicei răspund: "alege-l pe cel pentru care îți bate inima". Același lucru este valabil și pentru noi atunci când evaluăm noile noastre modele, ele trebuie să poată declanșa emoții pozitive. Dar indiferent de atributele de design pe care le construim în produs, filozofia noastră de bază este că lemnul ar trebui să arate ca lemn, spune Emanuel Lidberg.