Meniu
Your Cart

Folosim cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu folosirea lor.

Politica de confidentialitate | Politica de cookies

De ce KAHRS?

ISTORIE KAHRS

Kährs Suedia este cel mai vechi producator de parchet din lume încă în functiune. Este, de asemenea cel mai inovator, cu o istorie de inovatii care se întinde pe decenii.

Totul a început în 1857, când batranul Johan Kähr a infiintat un magazin în Nybro, Suedia,unde comercializa obiecte din lemn, cum ar fi piese de roti de tors si alte obiecte de utilitate casnica.

În 1919, Gustaf Kähr, nepotul fondatorului,a înfiintat compania AB Gustaf Kähr. Sub conducerea sa, compania s-a dezvoltat si a devenit un producător important si inovator de usi din lemn, jucarii, mobilier si podele. Gustaf s-a dedicat găsirii de noi modalităti eficiente de a utiliza materia primă de lemn, de a-i spori durabilitatea si pentru a îmbunătăti stabilitatea lemnului atunci când este utilizat în materiale de constructii.

Perseverentă sa a dat roade atunci când, în 1937 a primit brevetul pentru inventarea unor usi moderne din lemn multi-strat.

După această reusită Gustaf Kähr muncit din greu pentru a găsi o solutii la problemele ce apareau mereu la podelele masive din lemn - rosturile,rasucirea si barcuirea scandurilor.

După mai multi ani, Kährs a obtinut brevetul, în 1941, pentru inventia a ceea ce astazi se cheama parchetul stratificat.

Productie ecologica - grija pentru mediu

O mare parte din materia primă folosita pentru a produce podelele din lemn crește lângă clădirea principală din Suedia; o zonă bogată în stejar și în care mai mulți copaci sunt plantați decât recoltați. Aceasta oferă posibilitatea de a controla faptul că bustenii de stejar sunt produși într-un mod durabil, o consecinta aeste si faptul ca in Suedia – de unde se achizitioneaza cea mai mare parte a materiei prime, pădurile sunt cu peste 60% mai mari decât în urmă cu 100 de ani.

 

INOVATII KAHRS

1941 – Kahrs inventeaza parchetul stratificat  – patentul este obtinut de Gustaf Karh, nepotul fondatorului. Construcția asigura faptul că podeaua rămâne intactă, fara a face rosturi si fara a se curba, în ciuda fluctuațiilor sezoniere ale umidității.

1958 –Kahrs produce primul parchet finisat fabrica – pana atunci parchetul era instalat, abia dupa montare se rasheta si finisa.  1965 – Prima podea sport din lume- Kahrs a patentat o podea flexibila ce putea absorbi din forta impactului. Cele mai multe podele de sport modern folosesc sistemul Kahrs
1984 – primul producator care foloseste intregral lacuri ecologice – Kahrs a inceput programul de mediu cu mult inainte de a deveni o practica in industrie. 2000 – Karhs introduce primul parchet cu prindere prin sistem Click. Tehnologia a fost vazuta ca una revolutionara datorita instalarii mai rapide si a rezolvarii problemelor rosturilor intre lamele.

2011 – primul producator care foloseste numai lemn certificate FSC si FAITRADE